Belanjawan 2020 : Kerajaan Beri RM30 Ke e-Wallet Rakyat Malaysia Berumur 18 Tahun Ke Atas


Daftar Boost <<KLIK SINI>>
Hari ini telah berlangsungnya perbentangan Belanjawan 2020. Pelbagai pengumuman dan dana telah diumumkan oleh Menteri Kewangan khusus buat Rakyat Malaysia.
Antara pengumuman awal yang menarik perhatian ramai adalah pengumuman YB Lim Guan Eng mengenai pemberian RM30 ke dalam dompet digital atau lebih dikenali dengan e-wallet buat Rakyat Malaysia.
Berdasarkan perbentangan, mereka yang layak menerima rangsangan digital ini adalah Rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas serta mempunyai pendapatan tahunan RM100,000 dan kebawah. Penawaran kredit RM30  dimaklumkan bakal ditawarkan kepada Rakyat Malaysia seawal 1 Januari 2020 ini.
Penawaran RM30 ini dibuat bagi sebagai langkah untuk merancakkan lagi industri e-wallet di Malaysia yang cuma menghiasi 8% dalam sektor pembayaran di Malaysia pada ketika ini. Melalui laporan yang diterima, e-wallet yang bakal dikreditkan pihak kerajaan adalah kepada aplikasi BoostBoost sememangnya antara platform e-wallet yang memudahkan orang ramai untuk bertransaksi secara cashless.
Setakat ini aplikasi Boost telahpun mempunyai 2.7 juta bilangan pengguna aktif serta lebih 30,000 rangkaian yang menyokong aplikasi ini. Jelas sekali, aplikasi ini sememangnya komited untuk menjayakan misi cashless bagi memudahkan orang ramai.
Buat anda yang berminat untuk mencuba aplikasi Boost serta mendapatkan pelbagai promosi menarik, anda boleh muat turun di App Store dan Play Store bagi pengguna Android dan iOS. Layari laman web Boost untuk maklumat lanjut.
Daftar Boost <<KLIK SINI>>
Share:

FACEBOOK

ENTRI TERKINI